Skip to main content
  • Openingstijden

We zijn alle dagen geopend

van 11:00 - 20:00!

Onze
boerderij

Ons verhaal

De familie Rodenburg kocht in 1996 boerderij ‘Labora’ op Texel. Na tien jaar leegstand moest er veel verbouwd en klaargemaakt worden voordat de koeien vanuit het oude bedrijf in Zuid-Holland de overtocht konden maken naar Texel. Juni 1997 was het dan zover! Christiaan verhuisde officieel samen met zijn ouders, voormalig vriendin en 80 melkkoeien naar Texel!

In het jaar 2000 begon de familie Rodenburg met ijs maken. In eerste instantie heel kleinschalig: met een klein ijskarretje voor de toen nog grote schuur. Maar inmiddels neemt de ijssalon met bereidingsruimte en magazijn die hele grote schuur volledig in beslag. Het was een grote gok, maar naarmate de toerisme sterk groeide op Texel, groeide IJsboerderij Labora mee. 

Helaas overleed Christiaan in 2017, waarna zijn kinderen, Dennis en Mylène, het bedrijf hebben overgenomen. Gelukkig staan ze er niet alleen voor. Opa Piet en Tante Wilma dragen veel bij in het bedrijf. Samen met de fantastische dames in de ijssalon en een nieuwe bedrijfsleider bij het melkvee draait het bedrijf sindsdien ‘gewoon’ door.

Openingstijden

We zijn alle dagen geopend

van 11:00 - 20:00!

Ons ijs

Ons ijs heeft nog die ouderwets volle en romige smaak die vroeger zo gewoon was. Heerlijk en ambachtelijk schepijs, gemaakt van verse melk en room van eigen melkkoeien.

Lokale producten

Bij ons op de boerderij kunt u ook terecht voor heerlijk vers getapte melk en rundvlees van onze eigen koeien. Zo weet u precies wat u eet!

Labora Cadeaubon

Leuk om weg te geven, nog lekkerder om te krijgen

© IJsboerderij Labora

Web+Design door WEBJONGENS / Teksten door Zilte Zaken / Video door Texelinformatie